Jan 11, 2012

Home » , , » WW10 | Mee Kari Yang Ada Ummppphhhh

WW10 | Mee Kari Yang Ada Ummppphhhh

Wahh.. Dah lama tak update pasal makan-makan kan..hohoho.. Kali ni nak letak gambar Mee Kari yang kami pernah buat, ada umpph jugakla walaupun tak cukup bahan-bahan, antaranya fish cake ngan fish ball yang susah bebenau nak jumpa kat sini..


Kebetulan masa gi shopping aritu, nampak ada kerang, sale pulak tu, apa lagi kami angkutler. Dahla kat sini jarang nak jumpa kerang, kalau ada pon mahal bebenau.. Oh ya, kami guna spagetti sebabnya kat sini mana nak cari mee kuning..huhuhu.. Dapatla jugak melepas rindu kat mee kari yang juga merupakan salah satu makanan peberet kami..


p/s : WW yang tak berapa nak wordless sangat..hehe.. Tapi kurangla jugak wordnya dari biasa..hihi.. Uols suka ke mee kari ni? Kalau kat tempat uols, kat mana nak cari mee kari yang besh ek?


Want an ultra-even, flawless foundation finish? Click HERE

Nak insentif tunai, Klik SINI 

Nak cari trendy hijab, muslimah attire, babykids wear, Klik SINI

Longchamp New Year Sale,  Klik SINI

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

30 Comments
Comments

30 comments

Jan 11, 2012, 11:23:00 AM

x minat sgt mee kari sebab susah nak jumpa yg sedap....

Jan 11, 2012, 11:43:00 AM

wah sedapnya mee kari

Jan 11, 2012, 11:44:00 AM

perghh perghhh perut makin berkeriuk tengok menu nih.. dni baru siap masak padprik :D

Jan 11, 2012, 12:14:00 PM

eliss suka jugak mee kari tapi jarang buat sendiri :p ehehehe

Jan 11, 2012, 12:29:00 PM

sedapnyaaaaa!!

Jan 11, 2012, 3:00:00 PM

liokeeee. :)

Jan 11, 2012, 3:21:00 PM

Yes, mee kari is also our fav, all the more kerang, in fact I always tambah extra kerang.

Jan 11, 2012, 3:48:00 PM

sedapnye akak...ngee..:)

p/s :: follow tuit akak..nge..:)

Jan 11, 2012, 6:39:00 PM

Mee kari kalau kuah pekatt mmg best

Jan 11, 2012, 9:11:00 PM

spagetti kari pun sedab jugak.

Jan 11, 2012, 11:02:00 PM

kalo di tempat kakyong, kat Ulu KInta lah.. kakyong suka sbb kurang lemak & kurang santan.. kakyong kureng sikit dgn santan ni.. tp suka ketiaw kari instead of mee..

Jan 11, 2012, 11:03:00 PM

mee kari...kesukaan saya tu.

Jan 12, 2012, 7:10:00 AM

@aanie yeke, cubalah buat dear..mana tau, nanti jadi peberet..

Jan 12, 2012, 7:11:00 AM

@Tina Othman hihi..memang sodap..klu cukup bhn mesti lagi sodap..hihi..

Jan 12, 2012, 7:20:00 AM

@Ardini Humaira waa..paprik pon sedap juga tu..last week 1st wat paprik seafood kat sini..

Jan 12, 2012, 7:24:00 AM

@e.l.i.s.s.m.i.e eliss kan terer masak, kalau buat sendiri mesti sedap..

Jan 12, 2012, 7:24:00 AM

@shahjiehan mmg sodapppp..

Jan 12, 2012, 8:32:00 AM

suka mee kari.. kedai chinese muslim yang jual mee kari pun sedap juga :)

Jan 13, 2012, 12:26:00 AM

menyelerakanlah mee tu..

Jan 13, 2012, 6:07:00 AM

@eB ezrin ;)

Jan 13, 2012, 6:09:00 AM

@Nava.K very true indeed, the more kerang, the merrier..hihi..

Jan 13, 2012, 6:30:00 AM

@Miss Nadya hihi..memang sodap..dah follow twitt nad juga..

Jan 13, 2012, 2:44:00 PM

Kalau ada usaha, mesti dapat apa yang kita nak kan kan kan kan?

Jan 15, 2012, 11:52:00 PM

@sop kan, lagi pekat lagi best..nyum..nyum..

Jan 15, 2012, 11:53:00 PM

@Denaihati hihi..bolehla..sedapla jugak..tapi tak sekaww mee kuning kot..

Jan 15, 2012, 11:54:00 PM

@kakyong ooo, tak pernah try lagi wat kuew tiow kari, bese mkn kungfu aje..ngan bandung..

Jan 15, 2012, 11:56:00 PM

@Dadan Darmawan yeke, samalah kita..

Jan 15, 2012, 11:58:00 PM

@Ummi Iman tak pernah try lagi kedai cina muslim, boleh try juga tu..

Jan 16, 2012, 12:01:00 AM

@Mus hihi..mmg sedap pon..kekek..

Jan 16, 2012, 12:06:00 AM

@Norasikin hehe..itula pasal..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...