Apr 13, 2011

Home » , , , , » Tempat Makan yang Best di KL & Selangor | Meh share kat sini..

Tempat Makan yang Best di KL & Selangor | Meh share kat sini..

Hehehe, hari tu dah bercerita pasal tempat makan yang besh di JB, kali ni nak bercerita pasal tempat makan yang best di KL dan Selangor pula.. Tapi, oleh kerana saya bukannya orang KL ataupun Selangor, dan bukan juga bekas pelajar di KL ataupun Selangor, jauh sekali bekerja di KL ataupun Selangor..hehehe, makanya memang limited sangatlah yang saya tau pasal tempat makan yang besh-besh kat sini..

Tapi oleh kerana selepas berjimba-jimba di JB, kami akan berjimba-jimba di KL pula, maka seharusnyalah kami mengambil peluang ini untuk makan di tempat-tempat yang besh area KL mahupun Selangor. Jadi kalau uols tahu mana-mana tempat makan yang besh, jangan segan jangan silu untuk berkongsi..ngeee..

Triple Nutz yang beshh..nyumm..nyumm..

Yang kami tau dan mesti pi adalah Waffle World..hehehe.. Suka gilersss ngan Triple Nutz nyer.. Yang saya tau ada kat One Utama, tak silap ada lagi branchnya kat tempat lain, kat mana ek? Lagi, ada gerai makanan dekat ngan hostel UTM KL, tak ingat nama gerai apa, tapi tomyam nyer memang kawww betull.. Membuatkan saya jatuh suka dan teringat-ingat sampai skang.. Kalau nak pi lagi sekali dah tak ingat jalan dah..hohoho.. 

ala-ala camginilah Nasi Dagangnya..

Lagi.. kat area Gombak, ala dekat ngan Sate Hj. Samuri tu, ada kedai jual Nasi Dagang, sedaplah jugak walaupun tak sebest Nasi Dagang mek saya..hehehe.. Ermm, kalau kat area Shah Alam pulak, seingat saya kedai Mamak berdekatan dengan Giant seksyen 14 rasanya, dolu-dolu sedap nasi beriani gam nyer, tapi bila pi lagi sekali, kurang kawww cam dolu-dolu.. Pastu ada gerai makan banyak-banyak tu, area mane ek..kikiki, sedap gak.. Nak gi lagi dah tak ingat jalan..ekekek

Lain-lain kami banyak makan kat fast food macam Wendy's, Nando's (yang takde kat Kuantan dan KB, JB pulak baru je ada sejak ada JJ Tebrau). Ada juga yang gitau kat Kampung Baru, ada Nasi Lemak yang besh, tapi kami tak jumpa-jumpa lagi gerainya. Kat area Bangsar ke Damansara ek yang besh western food..huhuu.. Maklumlah, bukan orang KL/ Selangor, jadi taktau sangat tempat makan yang besh.. Asyik2 fast food ajeler.. Jadi, saya tau uols lagi terer bab-bab tempat makan yang besh ni, mehla share dengan kami.. Lehla kami terjah nanti..hehehe..


Nak mitak jasa baik klik like kat SINI.. Thanks ^_* 

Longchamp New Year Sale,  Klik SINI

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Kliklah sini dulu.. Thanks!!

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

16 Comments
Comments

16 comments

Apr 13, 2011, 8:27:00 AM

dni kalo kat sana tatau kalo kat kelantan tahu hehehe

Apr 13, 2011, 8:37:00 AM

awak, restoran rose 911 kat kampung pandan, tak jauh dari bulatan pandan tu. ada makanan ns. datuk datin pun lepak sana time lunch hour. harga average. kalau nasi campur dalam 7-8 ringgit depends lauk.. kedai dia biasa2 je tapi makanan memang best. kalo nak no phone nanti kita bagi, tinggal pesan kat blog kita eh.. :)

Apr 13, 2011, 9:01:00 AM

aperrrrrr

nasi dagang?????

oh... kegemaranku

mak ai wat nasi dagang terbaik tau

Apr 13, 2011, 9:08:00 AM

wahhhh...banyak sebenornya...tempat yg wajib terjah area KL / Selangor nie....try pergi bangi....perghhhh x terlayannn

Apr 13, 2011, 10:27:00 AM

gerai makan banyak-banyak tu, mungkin seksyen 2.

kat blog me pun ada kongsi pasal jalan-jalan cari makan ni :)

http://www.elissmie.com/search/label/juadah

Apr 13, 2011, 11:12:00 AM

Will surely want to try the nasi dagang, one of those of my fav food.

Apr 13, 2011, 11:55:00 AM

try g kat restoran tupai-tupai...ada buffet..blh mkn puas2..pas tu bagan lalang ada seafood yg besh2...kg baru pun byk kedai mkn...hmm, byk lagi rasanya...hehe...

Apr 13, 2011, 12:56:00 PM

nak makan sup yg sedap p la restoren jaring di PJ!!! area2 domino pizza b4 ke sunway pyramid..
sume sup ada, sup urat, sup perut, sup lidah..sgt yummy!!!!

Apr 13, 2011, 4:00:00 PM

restoran kunang - kunang.
tak jauh dari shell selepas samuri tu kat tmn melati

restoran abudullah chan kat tmn melawati...

kat prima gombak ade rasa2 satay

kat bagan lalang ade byk restorant seafood fresh!

restoran nelayan kat tmn tasik titiwangsa.

klu diikutkan.
byk dan terlalu byk..

Apr 14, 2011, 12:22:00 AM

@to all : wahh..banyaknyerr..akan diusha satu persatu..

Apr 17, 2011, 10:51:00 PM

Cik puan Hady, nak senang baca teruslah entry ni ya (bukan saya punya, tumpang baca kat orang lain punya) ada info pasal rose911 tu..

http://masak-masak.blogspot.com/2009/03/masakan-nogori-kak-rose-911-kg-pandan.html

Apr 19, 2011, 10:29:00 PM

kalo rajin bole tgk label mkn2 kt blog kita

http://mamatisya.blogspot.com/search/label/makan-makan

tp ada campur2 la bkn kt kl/sgor je..hehehe

ada cheng ho,intai2,kunang2,de templer,waroeng penyet dan byk lg

Apr 21, 2011, 11:30:00 PM

@lizan : tq dear..sekarang juga me terjah..

@mama tisya : wahh..yeke,me mencari juga kat jb, klate dan kuantan..ekekke.. ok nanti me godek2..

Aug 8, 2011, 11:36:00 PM

sup meletop yang superb kononnyer x kick pun...

Anonymous
Feb 5, 2012, 12:41:00 PM

Cube Nasi Beriani Gam Muar di lot 2 RNR Bukit Dukung (Grand SAGA Highway).1100am-700pm setiap hari

Mar 15, 2012, 7:42:00 PM

Salam sy nak share sikit pasal makan best kat Kampung Baru KL ada satu nama kedai ni namanya Nuri Seafood memang sedap sy sarankan order nasi putih Berlauk sbb goreng2nya mmg tak sedap tp lauk2nya mmg best harganya pulak standart Ikan Siakap 3 rasa + 2 lauk ag dalam RM48 ringgt termasuk air buah...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...