Apr 8, 2011

Home » , , » Cara Untuk Membuat Assignment Churp Churp

Cara Untuk Membuat Assignment Churp Churp

Kali ni saya nak berkongsi dengan uols, cara-cara untuk membuat assignment Churp Churp, iaitu scheduled tweets. Bila uols dah dapat sheduled tweets, contohnya macam kat bawah ni.. Uols baca betul-betul dan perhatikan campaign duration dan keywords yang yang diberikan..


Karanglah ayat uols dan pastikan kesemua keywords yang diberikan mestilah terdapat dalam ayat uols tadi di petak compose yang disediakan.. Nak buat dalam Bahasa Melayu pon boleh, English pon boleh.. Yang penting, keywords kena sejibik sejibung.. Kalau ikut contoh kat atas ni, kena ada 4 keywords ni dan jumlah perkataan mestilah tidak melebihi yang tercatat di bawah kotak compose tersebut..

Dah siap, cek betul-betul ayat karangan uols tadi supaya semua keywords ada dan ejaan keywords tu sama sebelum submit.. Cek 2-3kali pon takper.. Walaupun akan ada pop up yang keluar macam kat bawah ni, mostly menandakan apa yang uols karang tu menepati syarat, tapi jangan terlalu rely pada pop up ini..


Sebabnya saya pernah terkena, saya fikir kalau salah akan ada pop up ni sebagai confirmation, tapi ada sekali tu pop ni tak keluar, terus disubmitnya ayat karangan saya tu (tak silap masa tu layout lama churp2 nak berubah kepada yg baru).. Jadi make sure berpuashati dulu ngan ayat uols tu, baru submit, kay?

Lagi satu, kalau dah dapat assigment dari Churp Churp ni, especially Schedule Tweets, better buat cepat-cepat, coz pernah sekali tweet saya yang diluluskan tu tak dapat dipublish sebab dah cukup kuota.. Jadi rugila kat situ, dah karang best2 (best ke..agaga) means, ikut syarat apa semua, tapi maybe sebab lambat or nak dekat due, kebetulan pulak kuota pon dah penuh, tak dapat earning..hehehe..

Pada yang dah join Churp Churp tu, harap entri ini dapat membantu.. Dan yang belum join, cepat-cepatlah join, jangan lepaskan peluang ni.. Sambil bertweet, dapat jugak pendapatan kan.. Nak join Churp Churp leh klik sini.. Kalau nak tahu lebih lanjut mengenai Churp Churp, boleh tengok entri Jom Bertwitt-twitt & Churp Churp, boleh tambah wang saku.


p/s : Jangan segan-segan untuk follow twitter saya, cikpuanhady, coz saya juga akan follow uols..

p/s/s : Kot-kot ada iklan kat bawah ni yang menarik minat uols, jangan segan-segan untuk klik..hehe..

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

2 Comments
Comments

2 comments

Apr 8, 2011, 9:51:00 AM

hi cik puan hady

tag u here:)

http://bamyuyu.blogspot.com/2011/04/cute-sweet-pregnant-mummy-contest.html

letak gambar masa preggy dulu2:)

Apr 12, 2011, 12:11:00 AM

@yangyuyu : thanks tag kite..nak usha jap..hihi

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...