Feb 9, 2011

Home » , , » Jalan Jalan Hari Raya Cina ke 3

Jalan Jalan Hari Raya Cina ke 3

Hehehehe..sesuka hati menambah sendiri raya Cina sampai hari ke 3, padahal dalam kalendar hanya dua hari je..hihihi.. Sebenarnya nak gitau jalan-jalan pada hari Sabtu...kikiki.. Tapi sebab takmo guna hari Sabtu, tu yang buat tajuk camgitu..ngeee

Jangan taktau, kat Swiss ni pon diorang sambut Chinese New Year tau.. Kalau kat tv UK tu, ada iklan pasal Chinese New Year.. Tapi, takla semeriah kat Malaysia, sini takdelah buat limau mandarin berkotak-kotak, yang ada buah limau clementines (sedap seih buah limau ni..rasa cam mandarin gak tak silap..huhu), tapi yang ni almost all season ada (rasanyala..hoho..dah tak ingat) Takde jugak tarian naga, cumernyer kat shopping mall yang kami pi, ada naga digantung kat atas siling mall tu.. Pastu barangan dari Thai Kitchen macam santan dalam pek, pes kari (ada kari merah dan kari hijau), sos dan macam-macam lagi lah, ada sales.. Jangan tanya saya apa kaitan Thai Kitchen ngan Chinese New Year, saya pon terconfuse di situ sekejap..huhuhu

dalam Coop (groceries store)..hehe..gambar kelam sikit sebab ambil ngan hs

Oh ya, ke mana kami pada hari Sabtu? Tak jauh pon kami pi jenjalan, dekat je ngan rumah kami ni, area Saint Sulpice gak, malah sangat dekat dengan UNIL dan EPFL.. Kami ke Sports Centre UNIL-EPFL, kat sebelah ni ada lake dan tempat riadah. Tak pernah lagi pi walaupun dekat je ngan rumah.. Hoho.. Jom layan piccas kami bergediks..

dengan selambenya Zahra gi duduk kat tepi jalan ni..
nice kan?
belakang tu adalah UNIL, kan Waheeda kan? Ngee..

Walaupun skang masih dalam musim Winter, tapi minggu ni best sebab agak panas sedikit (7-12 Celcius waktu siang) berbanding dengan last week yang memang sejuk walaupun takde snow turun.. Tu yang syok dapat keluar jenjalan lama-lama sikit tanpa rasa perlu nak masuk building..Tapi kalau lama sangat berair jugak hidung..ngee

ramai gak yang ambil angin kat sini
agak-agak kaki cecah tanah dak tu? hehe..
Happy sebab dapat berlari-larian dengan bebas kat luar..

p/s : Kadang-kadang ada jugak rasa tak sabar nak Summer sebab hari siangnya lebih panjang, plus leh bawak Zahra mandi kat lake.. Tapi memang tak puas main snow lagi..ngeee..



Kliklah sini dulu.. Thanks!!


Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

5 Comments
Comments

5 comments

Feb 9, 2011, 9:49:00 AM

cantiknya gmbar...best x duk obersea??

has keje ke further study kat sana??

Feb 9, 2011, 11:23:00 AM

cantik la view di sana.....;-)

Feb 9, 2011, 11:54:00 AM

gambar last menarik..
like mother like son...
heheheee

Feb 9, 2011, 1:05:00 PM

nice view!!

Feb 10, 2011, 10:36:00 PM

@aanie : hehehe..bestla jugak..has duk goyang kaki ja..hikhik..

@ila : cantik ek..

@mie : like son???hehe..

@lyafrina : thanks..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...