Jan 30, 2011

Home » , , » Jom pakat-pakat hantar surat ke HeartBeat.my

Jom pakat-pakat hantar surat ke HeartBeat.my

Rasanya ramai yang dah tahu mengenai isu HeartBeat ni.. Tapi benda cam gini, baik disebar-sebarkan, mana tahu masih ada lagi yang tak perasan.. Berikut adalah kupasan Ustaz Love mengenai isu iklan Valentine di banner HeartBeat..

Sehubungan dengan itu, Ustaz Love telah membuat beberapa tindakan susulan.. Ustaz Love telah e-mail cadangan kepada tokey heartbeat supaya beliau menyediakan alternatif iklan yg lain.. yg takde kaitan dgn valentine’s day.. dan Ustaz Love dah buang iklan heartbeat sementara menunggu tindakan beliau.. dan seterusnya Ustaz Love menyeru kepada semua warga blogger yg ada memasang iklan heartbeat agar menghantar e-mail cadangan sama beramai2… biar penuh inbox tokey tu.. dan deactivate dulu iklan sementara menunggu perubahan..

Ada apa dengan Valentine’s Day? Majlis Fatwa Kebangsaan telah memutuskan bahawa hukum meraikan Valentine’s Day adalah haram kerana ianya bukan daripada ajaran agama Islam dan sebenarnya berasal daripada ajaran Kristian.. maka itu, sebarang promosi untuknya hendaklah dihentikan..

Yang ni saya kopipes aje dari blog Ustaz Love, nak baca full entri leh klik sini.. Nak tengok contoh surat yang uols boleh hantar kepada HeartBeat, saya kopipes pula surat yang dihantar oleh Mama Zharfan..

From: suzie fadhilah
To: HeartBeatMY - Order <order@heartbeat.my>
Sent: Sun, January 30, 2011 9:08:55 PM
Subject: URGENT REQUEST : is it possible to make an alternative promo banner (CODE) to be displayed on blog




Dear HeartBeat,

I'm one of your thousands of affiliates, who have been actively promoting HB at my blog.
I fully understand your target and marketing strategy to promo the upcoming Valentine Day, as those celebrating Valentine's Day will be purchasing souveners from HB.

Nevertheless, being a Muslim, please be informed that I'm not celebrating this Valentine Day, and my religion strictly prohibits me to be involved in any way that may contribute towards the celebration, which includes displaying HB banner at my blog.

It is my earnest hope and request, representing all Muslim HB affiliates, that HB team can make an alternative banner, which does not state/display the word Valentine. FYI, the previous HB banner is ok, as it is only promoting all those stuff sold at HB site.

Until and unless the alternative banner is provided, I have no other choice but regrettably to take off/remove the current HB banner which I have been displaying at my blog (http://suzie284.blogspot.com) ever since I became HB affiliate last year.

I thank you in advance for your attention, consideration and understanding.

Regards
Suzi Fadhilah
HB Affiliate

Jadi, jom kita pakat-pakat hantar surat sebegini kepada HeartBeat.my, menunjukkan yang kita memang mengambil berat akan hal sebegini dan mana tahu, pihak HeartBeat.my akan menukar banner tersebut memandangkan ramai yang request..

Suka entri ini, meh picit button kat bawah ni:

7 Comments
Comments

7 comments

Jan 30, 2011, 11:54:00 PM

Salam..

Terima kasih kerana sudi berkongsi ;)

Jan 31, 2011, 1:04:00 AM

salam pagi isnin =)

dah remove dah =)

kak, jom joint nie =)

Jom Baca dan Komen--Special Giveaway From Moscow!

Jan 31, 2011, 5:16:00 AM

As-Salam,
thanks...sbg alternatif...
jom baca nie

http://ellismelia.blogspot.com/2011/01/isu-banner-heartbeatmy.html

Jan 31, 2011, 8:21:00 AM

Salam...
Xperasan tentang benda nih...
Dah deactivate beaner tu...

TQ 4 da info k...

naseb bek kina tak guna heartbeat tue. masih lagi setia dgn NUFF..

Jan 31, 2011, 10:54:00 AM

tindakan yang bagus...

Jom baca dan komen post terbaru Blur Fakta Menarik Part 3

Feb 2, 2011, 12:10:00 AM

@to all : benda yang elok better dikongsi bersama..

@deqlis : thanks dear sudi buatkan banner baru..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...